بزم فرات

  • خانه 
  • تماس  
  • ورود 

واقعه ی عاشورا

19 دی 1391 توسط پشتیبانی 2 کوثر بلاگ

 

 موضوع امام حسین(ع)، زندگی و حرکت آن حضرت ، یک برنامه مکتب و نظام فکری است. سنگری است دفاعی برای برافراشته نگه داشتنه پرچم عزت و شرف جامعه بشری. حضرت اباعبدالله الحسین(ع) سمبل استقلال، اخلاص، توحید، اخلاق، شجاعت و در یک کلام همه خوبی هاست. و در این مجموعه ، واقعه عاشورا یک انقلاب، تحول و نهضت است. قیامی است که هم خود فی نفسه موضوعیت دارد، و هم گذشته و آینده بر محور آن تنظیم شده است.

از همین رو خداوند همه انبیا را مامور کرده است تا حادثه عاشورا و حرکت امام حسین(ع) را مطرح نمایند. خداوند جریان حضرت امام حسین را از طریق جبرئیل برای آدم، نوح و ابراهیم و سایر انبیا(ع) بازگو کرده، و انبیا نیز قلب خود را با یاد امام حسین صفا داده و نشان داده اند که یاد امام حسین در متن همه مکاتب است. لذا عاشورا چشمه جوشان حیاتی است که همه از آن بهره گرفته اند. حتی وجود مبارک پیامبر خاتم(ص) نیز از همان روز ولادت حضرت سیدالشهدا(ع)، برنامه آن حضرت را بسیار واضح و روشن مطرح کرده اند. حضرت رسول(ص) روز ولادت حضرت اباعبدالله(ع)، گریه کردند و در پاسخ به سوال از علت این گریه موضوع قتل امام حسین را در همان روز اول ولادت بیان فرمودند.
امیرالمومنین(ع) نیز در ایام جنگ صفین، روزی در عالم رویا جریان کربلا را دیدند. وقتی بیدار شدند گریه کردند. اصحاب عرض کردند: آقا چرا گریه می کنید؟ فرمودند: در عالم رویا حسینم را دیدم که در دریای خون دست و پا می زد. در همین راستا شعار وجود مبارک امام زمان(عج) هم “یالثارات الحسین” است و اولین ندایی که آن حضرت سر می دهند و در عالم مطرح می کنند، احیای جریان کربلا و مطرح کردن حقیقت قیام حسینی است.
و ما نیز هر صبح جمعه ندبه کنان و﴿این الطالب بدم المقتول بکربلا﴾گویان پی خونخواه و منتقم خون حسین و یارانش می گردیم تا وعده الهی ﴿و لقد کتبنا فی الزبور من بعدالذکر ان الارض یرثها عبادی الصالحون﴾ (انبیا 105)
 
مه، بارقه اى ست در شبستان حسین
شب، حادثه اى ز درد پنهان حسین
هر صبح، ز دامن افق، خون آلود
خورشید برآید از گریبان حسین…


فریبا نوروزی/آذربایجان شرقی شهرستان جلفا (منطقه ی ازاد ارس)حوزه ی علمیه ی خواهران فاطمیه ی زهرا.

 

مطلب قبلی
مطلب بعدی
 2 نظر

موضوعات: عزاداری صحیح لینک ثابت

نظر از: رقیه [بازدید کننده]
رقیه

چگونه عزاداری کنیم؟
ايران اسلامي،داراي سابقه اي بس طولاني در دينداري و دوستداري اهل بيت ( عليهم السلام ) مي باشد. اما امروزه متأسفانه شاهد حركات انحرافي در شيوه ي عزاداري و ايام سوگواري براي ائمه و اهل بيت (عليهم السلام ) در كشورمان هستيم.
لذا بر آن شديم كه برخي از احكام عزاداري ،با عنوان استفتائات مقام معظم رهبري كه در سايت معظم له ارائه شده است را عنوان نماييم.
موسيقي در عزاداري
س: استفاده از آلات موسيقي (مانند ارگ) و يا استفاده از طبل و سنج در مراسم عزاداري ائمه معصومين (عليهم السلام) چه حكمي دارد؟
ج) استفاده از آلات موسيقي ، مناسب با عزاداري سالار شهيدان (عليهم السلام) نيست و شايسته است مراسم عزاداري به همان صورت متعارفي كه از قديم متداول بوده برگزار شود. البته استفاده از طبل و سنج به نحو متعارف اشكال ندارد.
استفاده از طبل و سنج و شيپور
س: استفاده از طبل و سنج و شيپور و همچنين زنجيرهايي كه داراي تيغ هستند در مجالس و دسته هاي عزاداري چه حكمي دارد؟
ج: اگر استفاده از زنجير هاي مزبور موجب وهن مذهب در برابر مردم شود و يا باعث ضرر بدني قابل توجهي گردد، جايز نيست ولي استفاده از شيپور و طبل و سنج به نحو متعارف اشكال ندارد.
استفاده از عَلَم
س: استفاده از عَلَم در مراسم عزاداري سيدالشهدا ( عليهم السلام ) یا قرار دادن آن در مجلس عزا يا حمل آن در دسته عزاداري چه حكمي دارد؟
ج: في نفسه اشكال ندارد ولي نبايد اين امور جزء دين شمرده شود.
دسته عزاداري
س: نظر شريف حضرت عالي نسبت به ادامه حركت دسته هاي عزاداري در شبهاي محرم تا نصف شب همراه با استفاده از طبل و ني چيست؟
ج: به راه انداختن دسته هاي عزاداري براي سيدالشهدا واصحاب او (عليهم السلام ) و شركت در امثال اين مراسم امر بسيار پسنديده و مطلوبي است و از بزرگترين اعمالي است كه انسان رابه خداوند نزديك مي كند، ولي بايد از هر عملي كه باعث اذيت ديگران مي شود و يا في نفسه از نظر شرعي حرام است، پرهيز كرد.
شركت زنان در دسته هاي سينه و زنجير زني
س: آياجايز است زنان باحفظ حجاب و پوشيدن لباس خاصي كه بدن آنان را بپوشاند، در دسته هاي سينه زني و زنجيرزني شركت كنند؟
ج: شركت زنان در دسته هاي سينه زني و زنجيرزني جايز نيست.
روضه خواني
س: آيا خواندن زن در مجالس عزاداري با علم او به اينكه نامحرم صداي او را مي شوند جايز است؟
ج: اگر خوف مفسده باشد بايد از آن اجتناب شود.
بالا وپايين پريدن در سينه زني
س: آيا هروله كردن در موقع سينه زني ( بالا و پايين پريدن )صحيح است؟
اگر موجب وهن مذهب يا مؤمنين يا مراسم عزاداري معصومين (عليهم السلام ) باشد، جايز نيست و در حال بهتر است مؤمنين مراعات شؤون عزاداري معصومين ( عليهم السلام ) به ويژه سيد و سالار شهيدان اباعبدالله الحسين ( عليهم السلام ) را بنمايند .
قمه زني
س: آيا قمه زدن بطور مخفي حلال است يا اينكه فتواي شريف حضرت عالي عموميت دارد؟
ج: قمه زني علاوه بر اينكه از نظر عرفي از مظاهر حزن و اندوه محسوب نمي شود و سابقه اي در عصر ائمه (عليهم السلام ) و زمانهاي بعد از آن ندارد و تأیيدي هم به شكل خاص يا عام از معصوم (عليهم السلام) در مورد آن نرسيده است، در زمان حاضر موجب وهن و بدنام شدن مذهب مي شود بنابراين در هيچ حالتي جايز نيست.
ماليدن سينه وصورت بر زمين
س: اگر انسان در زيارتگاه هاي ائمه (عليهم السلام) خود را به زمين بيندازد و همانند بعضي از مردم كه صورت وسينه خود را بر زمين مي مالند تا ازآن خون جاري شود و به همان حالت وارد حرم مي شوند، عمل كند چه حكمي دارد؟
ج: اين اعمال كه به عنوان اظهار حزن و عزاداري سنتي و محبت ائمه (عليهم السلام) محسوب نمي شوند از نظر شرعي اعتباري ندارند، بلكه اگر منجر به ضرر بدني قابل توجه و يا وهن مذهب شوند، جايز نيست.
مدرسه علمیه الزهرا(سلام الله علیها) محمودآباد
 

وبلاگ(های) نظردهنده:
مدرسه علمیه الزهرا (س) محمودآباد -

91/09/22 @ 09:39

1392/03/05 @ 13:21
نظر از: سارا [بازدید کننده]
سارا

یا علی مدد

1392/02/19 @ 19:34


فرم در حال بارگذاری ...

فید نظر برای این مطلب

جستجو

بخش هاي ویژه نامه

  • همه
  • زلال قلم (مقالات)
  • نواي دل (دلنوشته هاي طلاب)
  • زنان در عاشورا
  • کتيبه هاي سرخ
  • عزاداری صحیح
  • چند بیتی های گریان
  • آئین های عزاداری
  • واگویه های دل(روضه نويسي)
  • سفرهای حسینی(خاطره نويسي)
  • محرم از نگاه دوربین (عکاسي)
  • کوثربلاگ سرویس وبلاگ نویسی بانوان
  • تماس